Wat is er nou vervelender dan lang moeten wachten tot een website laad?
Als je site lang laad, heb je natuurlijk de kans om bezoekers te mislopen.
WordPress is een zeer uitgebreid CMS-systeem met talloze functie’s & optie’s.
Zo kan het zijn dat uw site na een tijdje langzamer kan worden.

Toch zijn super veel manieren om dit te voorkomen en wellicht sneller zal kunnen maken.
Natuurlijk zullen er veel meer manieren zijn, ik bespreek de gene die naar mijn mening
het belangrijkst en meest efficient zijn. Heb jij een ander manier?
Deel het dan via de reactie’s onderaan de pagina!


1. Gebruik een Caching plugin

1 van de beste manieren om je WordPress site sneller te maken is door het gebruiken van een Caching plugin. Er wordt dan een kopie van uw site opgeslagen in de ‘cache’, welke sneller laadt dan de pagina zelf.

Wat Caching precies inhoudt?
Caching houdt in dat het statische HTML-bestanden maakt van uw WordPress site. Dan zullen de bezoekers dew3-total-cache statische HTML-bestanden getoond krijgen wat er voor zorgt dat uw site niet telkens bij elke bezoeker, elke pagina moet genereren. Dit zorgt voor minder belasting op de server waardoor de website sneller zal reageren dan zonder caching.

1 van de beste Cache plugins is W3 Total Cache.
Het heeft alle mogelijkheden die je nodig hebt en het is vrij eenvoudig in te stellen. Doordat elementen gecached worden zal de website sneller laden en zullen uw bezoekers nergens last van hebben!


2. Gebruik een Content Delivery Netwerk (CDN)

Alle grote blogs maken gebruik van een CDN. Een CDN (Content Delivery Netwerk) neemt alle statische bestanden zoals CSS, Javascript en afbeeldingen en laat bezoeker ze zo snel als mogelijk downloaden door ze naar een server te sturen welke zo dicht mogelijk bij de bezoeker ligt. Dit zal dus positieve resultaten opleveren voor uw website.

Een gratis voorbeeld is Free-CDN.


Puresimply helpt u graag op weg doormiddel van nieuwsberichten zoals deze die u tips geven of berichten met uitleg. Dit nieuwsbericht zal met de tijd worden geüpdatet. Heb jij een verzoek over een bepaald iets waar je meer over zou willen weten? Laat het dan weten in de reactie’s!